Schuldeisers

Hoe je ze te vriend ťn buiten de deur houdt!

schulden

Alles over schulden!

Schulden: het is geen leuk onderwerp en er wordt dan ook nauwelijks over gepraat.

Vraag je aan iemand of hij of zij schulden heeft, dan volgt in het merendeel der gevallen een grote NEE. Schulden zijn immers een teken van onmacht, onzorgvuldigheid en aanleiding voor grote schaamte; men zou wel eens kunnen denken dat je je financiŽle zaakjes niet onder controle hebt.

Tsja, en als je dan de landelijke cijfers erop los laat, dan blijkt dat een meerderheid van alle Nederlanders een schuld heeft die geregistreerd staat bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Men heeft bijvoorbeeld een doorlopend krediet, een leasecontract (huurkoop van een auto!), een rekening bij een postorderbedrijf, een creditcard of een kredietlimiet van bijvoorbeeld € 500,-. Zijn dit dan ook schulden?
Ja! Alles op de pof (krediet) is een schuld, een lening dus ook! Ook crediteuren zijn schuldeisers en hebben dus iets van je te vorderen.

Op zich niets waarvan je wakker hoeft te liggen, als je het schuldbedrag, afgesproken termijnen en aflossingen maar nakomt. Wel is belangrijk om goed na te denken of je nu wel die (extra) lening of creditcard nodig hebt. Ergens voor sparen (dat mooie truitje) kan in veel gevallen ook een oplossing bieden! Kijk hier voor tips over geld lenen.

Bedenk in ieder geval: Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt dus ook voor schulden. Schulden maken is gemakkelijk, maar van schulden afkomen is een stuk moeilijker