Schuldeisers

Hoe je ze te vriend ťn buiten de deur houdt!

schulden
Betrouwbare hulp

Als je problematische schulden hebt, zoek dan snel hulp bij de afdeling Sociale Zaken van je gemeente. Zij kunnen je doorverwijzen naar een betrouwbare schuldhulpverlenende instantie.

Iedereen kan in de financiŽle problemen komen, zowel particulieren als ondernemers. Beide groepen kunnen voor goede schuldhulpverlening in aanmerking komen als zij daar behoefte aan hebben. Veel gemeenten in Nederland bieden deze hulpverlening aan, maar niet altijd op de manier die mensen verwachten en zo snel als zij zouden willen. Er zijn daardoor nogal wat malafide schuld('hulp')bureau's die de situatie van particulieren in financiŽle nood en van hulpzoekende bedrijven misbruiken om er zelf beter van te worden. Deze bedrijven maken vaak de problemen nog groter! Wie in zee gaat met een willekeurige aanbieder uit de "zaterdagkrant" vraagt om moelijkheden.
Je kunt vragen of de organisatie waar je hulp zoekt, is aangesloten bij de NVVK, de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet. Deze vereniging heeft een gedragscode opgesteld waardoor je verzekerd bent van professionele hulp en je kunt je klachten indienen als dingen niet naar behoren gebeuren. Je kunt zelf op de site controleren wie er lid zijn van de NVVK. Overigens zijn er ook bonafide schuldhulpverleningsinstanties die niet zijn aangesloten bij de NVVK.