Schuldeisers

Hoe je ze te vriend ťn buiten de deur houdt!

schulden
In dit geval kan met beroep doen op de dienst schuldbemiddeling.

Schuldbemiddeling In dit geval kan met beroep doen op de dienst schuldbemiddeling. Soms gebeurt het dat budgetbegeleiding of budgetbeheer geen oplossing bieden, omdat de schulden zich blijven opstapelen. Schuldbemiddeling gaat meestal samen met budgetbeheer soms met budgetbegeleiding. Indien dit het geval is, wijst de rechter een schuldbemiddelaar advocaat, deurwaarder, notaris, OCMW, CAW aan die de inkomsten van de cliŽnt beheert. De schuldenaar mag uiteraard geen nieuwe schulden meer maken.

Budgetbeheer gaat nog een stapje verder, de maatschappelijk assistent beheert de inkomsten. De schuldenaar moet er alles voor doen om binnen zijn mogelijkheden een zo groot mogelijk inkomen te verwerven en te behouden gedurende de hele duur van de regeling. Aldus moeten zwaar getroffen schuldenaars de mogelijkheid krijgen om vanuit een quasi uitzichtloze situatie een nieuwe start te nemen. De rechter oordeelt of de cliŽnt zich bevindt in een toestand van overmatige schuldenlast.

Schuldenbemiddeling kan voor elke Lokeraar met schuldenoverlast. Wij worden automatisch op de hoogte gebracht van deze fout.