Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Integrale schuldhulpverlening

Naast de schuldregeling kan de schuldhulpverlener je aanvullende hulp aanbieden. Dit noemen we integrale schuldhulpverlening en kan bestaan uit bijvoorbeeld budgetbegeleiding, budgetbeheer, psychosociale hulpverlening en coaching aan ondernemers die doorstarten. Klik hier voor het referentie model.

Budgetbegeleiding
Als je moeite hebt met geldbeheer, zal de schuldhulpverlener je adviseren om budgetbegeleiding aan te vragen. Voor meer informatie hierover klik HIER.

Budgetbeheer
Je kunt ook kiezen om de gemeente je budget te laten beheren. Voor meer informatie klik HIER.

Psychosociale begeleiding
Mensen kunnen om allerlei redenen in de schulden terecht komen; de belangrijkste zijn een langdurig laag inkomen, een terugval in inkomen die niet opgevangen wordt of kan worden, consumptieve overbesteding, de zogenaamde compensatieschulden, psychische problemen en schulden op grond van ondernemerschap. De schuldhulpverlener zal je daarom allerlei vragen stellen over de achterliggende oorzaken van je schulden. Voor meer informatie hierover klik HIER. Het is van belang de oorzaak van de problemen aan te pakken, omdat anders de schulden kortstondig zullen verdwijnen en gauw weer terug zullen komen.

Coaching voor ondernemers die doorstarten
Via de kamer van koophandel in je woonplaats kun je informatie krijgen over cursussen voor ondernemers die hun bedrijf (succesvol) door willen starten. Ook het IMK kan je hier soms behulpzaam bij zijn.