Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Veel geldverstrekkers willen dit risico niet aangaan en wijzen uw aanvraag af.

Hebt u kapitaalkrachtige en vriendelijke familieleden of vrienden, dan kunt u wellicht daar terecht. In deze special gaan wij in op diverse zaken rondom de creditcard. Daarna kunt u de geschikte financieringsvorm uitkiezen, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Heeft u al een lening? Bespaar dan door nu over te sluiten. Met een goed ondernemingsplan zult u de bank moeten overtuigen van de haalbaarheid van uw plannen.

Het is sterk aan te raden de achtergestelde lening in een contract vast te leggen. Bovendien hoeft u geen rente te betalen over het bedrag dat u niet gebruikt. Een lening zonder bkr heeft wellicht uw voorkeur, zeker als u reeds eerder een lening heeft afgesloten. Het zogenaamde Bijstandsbesluit Zelfstandigen BZ biedt aan mensen met een uitkering de mogelijkheid bijstand te krijgen om zich als zelfstandige te vestigen en na verloop van tijd als zodanig een inkomen te verwerven. De bank eist zekerheid voor terugbetaling, bijvoorbeeld in de vorm van een pand, voorraden of debiteuren.

De looptijd is afhankelijk van de aard van het te financieren object. Vaak genoeg komt u dan echter in het schemergebied van woekeraars terecht. Hier kan dan bijvoorbeeld ook onderhoud, assurantie en wegenbelasting meegefinancierd worden. Deze lening is geschikt als u een product met een beperkte levensduur aanschaft zoals bijvoorbeeld een auto. Bij operational lease is veel meer sprake van huur en verhuur.